Türk Dili-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Yabancı Dil-II Dersleri İçin

Değerli öğrenciler,
HARUZEM bünyesinde yürütülen Rektörlük Servis Derslerinin Final ve Bütünleme sınav takvimi ve sınav bilgilendirme metni aşağıda sunulmuştur. Bu doğrultuda;

1-Rektörlük Servis Derslerinin yarıyıl sonu sınavları açık sistem şeklinde yapılacak olup, sayfanın aşağısında belirtilen sınav başlangıç ve bitiş tarihleri arasında istediğiniz an sınav olabileceksiniz.
2-Sınavlarda dönem boyunca işlenen tüm konulardan sorumlu tutulacaksınız. Bu kapsamda vize öncesi konuların sınavdaki ağırlığı %20, vize sonrası konuların sınavdaki ağırlığı ise %80'dir.
3-Sınavlarınız her ders için 10 adet çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır.
4-Türk Dili-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Yabancı Dil-II Derslerinin sınavlarını ardarda çözebileceğiniz gibi, üç testi farklı zamanlarda da çözebileceksiniz. Buna göre her bir dersin sınavını bitirdiğinizde "Sınavı  Bitir" butonuna basarak diğer teste geçebilir veya sistemden çıkarak sınav tarih aralığında başka bir zamanda diğer testlerinizi çözebilirsiniz. Bir sınavı tamamlayarak "Sınavı Bitir" butonuna bastığınızda veya "Sınavı Bitir" butonuna basamadan sınav süresi dolduğunda yanıtlarınız otomatik olarak kaydedilmekte ve sınava girmiş sayılmaktasınız. Bu nedenle sınavınızı başarıyla tamamladığınızdan emin olana kadar sınav ekranından ayrılmayınız.
5-Sınavda herhangi bir soruyu işaretleyerek veya boş bırakıp diğer soruya geçtiğinizde, önceki sorulara dönemeyeceksiniz.
6-Sınavlara cep telefonu, tablet veya diğer bilgisayarlarla girebilirsiniz. Bu noktada tarayıcınızın güncel olduğundan, şebekenizin ve internet bağlantınızın iyi çektiği bir konumda sınava girdiğinizden emin olunuz. Herhangi bir şekilde sisteme girmekte sorun yaşadığınızda farklı bir tarayıcıdan veya farklı bir cihazla tekrar sınava girmeyi deneyiniz. Bunun için sınav sisteminden çıkış yaparak tarayıcınızı kapatmanız ve ardından sisteme tekrar girmeniz önerilmektedir.
7-Bütün cihazlarda sınav soru ekranı tam ekran olarak karşınıza çıkacaktır. Ekrandan ayrılmaya, ekranı küçültmeye, yeni bir sekme açmaya veya başka bir uygulama açmaya çalışmanız sistem tarafından raporlanacak ve incelemeler sonucunda kopya girişimi olarak kabul edilebilecektir. Bu nedenle kasıtlı olarak sınav ekranından ayrılmamalısınız.
8-Sınava cep telefonuyla giren öğrencilerin sınav esnasında telefonlarını mümkünse aramaya kapatmaları önemlidir. Sınav esnasında cep telefonunuza arama gelmesi veya mesaj bildiriminin gelmesi, özetle sınav ekranına sınav dışında herhangi bir bildirim gelmesi sınavdan ayrılmanıza neden olabilir. Bunun sorumluluğu tamamen sizlere aittir.
9-Sınav esnasında herhangi bir sebeple sınav bağlantısı kesilen öğrenciler, sisteme tekrar girdiklerinde kaldıkları sorudan devam edebilecektir.
10-Final sınavına katılamayan veya katılıp başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girebilecektir. Final ve Bütünleme sınavları dışında herhangi bir alternatif sınav hakkı verilmeyecektir.
11-Yukarıda belirtilen hususlarda HARUZEM arka planda bütün sınavları takip ederek, ayrıntılı sistem raporlaması yapmaktadır. Sınav kurallarına uymadığınız takdirde raporlar doğrultusunda sınavınız geçersiz sayılabilir veya kopya girişimi olarak aleyhinize sonuçlanabilir.
Sağlıklı bir sınav için kurallara uyacağınıza inanıyor; bu zor günlerde sizlere sunduğumuz dijital imkanları ve gayretimizi düşünerek hakkaniyetli bir şekilde sınavlarınızı tamamlayacağınız hususunda sizlere güveniyoruz. Sınavlarınızda kolaylıklar ve başarılar dileriz.

HARUZEM MÜDÜRLÜĞÜ

Sınav Takvimi Başlangıç Tarihi-Saati Bitiş Tarihi-Saati
Final Sınavı 15.06.2020    Saat: 09.00 19.06.2020   Saat: 23.59
Bütünleme Sınavı 27.06.2020    Saat: 09.00 28.06.2020   Saat: 23.59

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ

ÖYS: ue.harran.edu.tr
Şifreniz: Haruzem1*
Giriş yaptıktan sonra e-posta adresinizi ve şifrenizi güncelleyiniz.

KILAVUZLAR