29 Ocak 2018 tarihinden itibaren öğrencilerimize Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARUZEM) tarafından hem yüz yüze hem de uzaktan öğretim yoluyla verilen Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II ve Yabancı Dill II dersleri için 2 seçenek sunulmuştur. 16 Şubat 2018 tarihine kadar öğrencilerimizin %82’si uzaktan öğretimi ve %18’I ise yüz yüze öğretimi seçmiştir.

08/8/2016 tarihli ve 29795 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Harran Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15. Maddesine göre derslere devam zorunludur. Devamsızlığı teorik derslerin % 30’unu ve uygulamaların % 20’sini aşan öğrenciler, o derse devam etmemiş sayılır ve sınavlara alınmazlar.

HARUZEM tarafından bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı olarak planlanan ve sesli, görüntülü ve paylaşımlı olarak yürütülen, öğrenci ile öğretim elemanı ve öğrencilerin kendi aralarında karşılıklı etkileşimine dayalı olarak derslerin bizzat öğretim elemanı tarafından aynı mekânda bulunma zorunluluğu olmaksızın eşzamanlı biçimde verildiği öğretime katılmaları Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlan Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslarda belirlenmiştir.

HARUZEM tarafından eşzamanlı biçimde verildiği öğretime katılmaları teşvik edilen öğrencilerimiz için devamsızlıktan kalmamaları için daha sonra yayınlanan ders kayıtlarını (videolarını)  1 Haziran 2018 - Cuma Günü - 14:30 - Yarıyıl Sonu Sınavına kadar izleyebilirsiniz.

Öğrenim Ücreti, Ders Materyali ve Ders Materyali Ücreti Yatırma Süresi, Uzaktan ve Yüzyüze Ders Kayıt Süreleri 28 Eylül 2018 - 17:00'a kadar uzatılmıştır.

Öğrenim Ücreti: 14,25 TL
Ders Materyali Ücreti: 5,75 TL